1 620 €

Není skladem Sledovať dostupnosť - Tovar expedujeme priamo zo skladov výrobcu, aktuálnu dostupnosť je tak potreba overiť.
ks

Táto pevná udiareň vyrobená z robustnej ocele je určená všetkým milovníkom tepelnej úpravy údením. Ideálny výrobok pre výrobu domácich klobások, mas a ďalších pochúťok. Udiareň je určená výhradne pre vonkajšie použitie. Má špeciálne navrhnutou základňu zvyšujúce stabilitu, ktorá zabraňuje preklopeniu. Je vybavená závesy pre upevnenie hákov a teplomerom. viac

Kód produktu: 111252Doprava a platba

Záhradna udiareň Frankfurt je voľne stojacI produkt určený výhradne pre vonkajšie použitie. Udiareň má špeciálne navrhnutú základňu, ktorá zvyšuje stabilitu a zabraňuje preklopeniu. Je však potrebné, aby bola udiareň umiestnená na správne vytvrdnuté pôde (dlažobné kamene, dláždená pôda) mimo nádrže s kvapalinami alebo horľavými látkami. V drevenej udiarni nie je dovolené páliť dřevo takovým spôsobom, aby došlo k prekročeniu teploty 80°C. Dymové žetóny by mali tlieť. Prekročení teploty 80°C môže spôsobiť poškodenie náterových hmôt, bez toho aby sa znížila funkčnosť udiarne.

Záhradná udiareň Frankfurt je rozdelená na dve funkčné časti. Prvá časť "Krb" sa nachádza v spodnej časti udiarne, do ktorej umiestnime horľavý materiál (obvykle jelša). Pec má žľab pre uľahčenie čistenia popolovej pece. Horná časť je údiaca komora. Táto komora je vybavená závesmi na upevnenie hákov, na ktoré zavesíme pripravené potraviny k údeniu. V spodnej časti pracovného priestoru je umiestnená polica s výklenkom, ktorá zabraňuje vniknutiu plameňa z pece do údenárskej časti a zastaví kvapky tuku, než sa dostanú do pece.

V hornej časti udiarne Frankfurt je umiestnený teplomer pre meranie teploty údenia. Údiaca časť a ohnisko sú uzavreté spoločnými dverami. Ako budete prvýkrát používať udiareň, musíte sa vybaviť horľavým materiálom (drevom) a zdrojom ohňa. Najčastejšie používame jelšu, ktorá by mala však vyschnúť prirodzeným spôsobom. K jednorazovému údeniu bude potreba 2-4 malých kusov jelša. Umiestnite drevo na ohnisko a rozložte ho. Oheň zapálime s otvorenými dvierkami. Tým sa urýchli proces zapálenia. Keď sa drevo dobre zapáli, zavrieme dvere udiarne. Zatvorením dvierok docielime optimálneho prúdenia vzduchu v spodnej časti udiarne.

V hornej časti udiarne Frankfur je regulátor odvodu dymu. Počas údenia musíme pamätať na udržiavanie konštantného množstva dymu a doporučené teploty (neprekračujte 80°C). Oba parametre sú udržiavané pomocou regulátorov. Riadiaca jednotka pece zodpovedá za teplotu a množstvo dymu sa udržuje pomocou regulátora umiestneného v komínovej časti.